Uzun zamandır arkadaşlarımı çağırıp onlar için güzel bir
akşam yemeği hazırlama planları yapıyordum… Beni tanıyanlar bilir, evde
arkadaşlarımı ağırlamak, farklı lezzet ve tatları onlarla paylaşmak en çok
sevdiğim şeydir! Durum böyle olunca, bende yaz tatilinden hemen sonra yakın arkadaşlarımı
yemeğe davet etmeye ve birlikte güzel bir akşam geçirmeye karar verdim.
Düzenleyeceğim bu akşam yemeği için farklı ve hafif
lezzetlerden oluşan bir menü hazırlamak istiyordum. Bunun için de yemek
kitaplarımı, dergilerimi karıştırmaya ve farklı lezzetleri aramaya başladım..
Menüye karar verdikten ve gerekli malzemeleri de aldıktan
sonra mutfağımda yemek yapmaya koyuldum. İşten döndükten sonra böyle bir akşam
yemeği hazırlama telaşına girdiğim için, son zamanlarda beni hem lezzet hem de pişirme
süresi konusunda şaşırtmayan Arzum Aşçıbaşı ile 2 farklı yemeği yapmak için
kolları sıvadım. Yeni keşfettiğim Arzum Aşçıbaşı gerçekten de her evde
bulunması gereken, müthiş pratik bir alet. Kısa zamanda birçok yemeği hızlıca
yapabiliyorsunuz. Özellikle işten sonra eve yorgun gelip, kısa sürede yemek
yapmak isteyenlere tavsiye edebilirim.
Arzum Aşçıbaşı ile pişirdiğim ve arkadaşlarımın bayıldığı 2
lezzetin tarifini buradan paylaşmak istiyorum:
İsviçre’li Rösti:
İsviçre mutfağının gözde yemeği olan
Rösti’yi ilk defa yapmayı denedim. Rösti, patatesten yapılan ve genellikle de
etin yanında garnitür olarak yenilen bir kolay bir yemek. Hem hafif hem de çok
lezzetli olan bu yemeği yapmak için gerekli malzemeler:
·
4 orta büyüklükte patates ( kişi sayısı kadar
patates kullanın)
·
1 çay kaşığı tuz & Karabiber
·
2 yemek kaşığı Zeytinyağı
·
1 çay kaşığı Kırmızı toz biber
Yapılışı:
Patatesleri yaklaşık olarak
10-15dk kaynatın. Burada önemli olan patateslerin çok sert ve çok yumuşak
olmaması. Patatesleri soğuttuktan sonra, kalın bir rende alın ve patatesleri
rendeleyin, içine tuz ve biberi ekleyin.
Arzum Aşçıbaşınıza 2 yemek kaşığı zeytinyağını
ve 1 çay kaşığı kırmızı biberinizi koyun ve hafif ısıtın. Isınan makinaya,
rendelemiş olduğunuz patatesleri orta büyüklükte bir daire olacak şekilde koyun.
Bu yemeği Arzum Aşçıbaşında yaparken, Izgara modunu kullandım ve makinanın
kapağını hep kapalı tuttum. Patateslerin 1 tarafı kızarmaya başlayınca, diğer
tarafını da aynı şekilde pişirdim. Servis etmeden önce de makinanın sıcak tut
modunda Rösti’leri ısıttım.
Susamlı Tavuk:
Uzakdoğu restoranlarında susamlı tavuk
yemeyi çok seviyorum ve bu lezzeti ilk defa evimde arkadaşlarım için yapmak
istedim.
Kolay ve hızlı bir şekilde yapılan Susamlı
Tavuk için malzemeler:
·
3 tavukgöğsü // minik kuşbaşı parçalar halinde
doğranmalı
·
½ bardağı soya sosu
·
5 kaşık susam
·
1 çay kaşığı tuz
·
2 yemek kaşığı zeytinyağı
Yapılışı:
Arzum Aşçıbaşınızı Izgara
konumuna getirin ve Kuşbaşı doğranan tavukları ve zeytinyağını makinanın içine
koyun. Tavukları 5dk boyunca makinada soteledikten sonra, üzerine soya sosunu
ekleyin ve yine 5dk suyunu hafif çekene
kadar pişirin. Soya sosu tavuğa işledikten sonra üzerine tuz ve susamı koyup
sıcak servis yapın.
Özellikle bu yemeğin yanında
yapabileceğiniz güzel bir öneride bulunmak istiyorum.
Yemeği servis yaparken yanında
kızarmış lavaş ekmeklerini ekleyin. Nasıl mı? Gelin daha detaylı anlatayım..
Marketlerde satılan Lavaşlardan
alın ve bunları minik üçgenler şeklinde kesin ( yukarıdaki fotoğraftaki gibi).
Fırınınızı önceden ısıtın ve bu lavaşları tepsiye dizin. Lavaşların üzerine toz
kırmızıbiberi ve zeytinyağını gezdirin. Yaklaşık 10dk, lavaşlar çıtır çıtır
oluncaya kadar pişirin. Göreceksiniz, muhteşem bir lezzet olacak. Bu lavaşları
hazırladığınız susamlı tavukla servis edin.
Önümüzdeki günlerde, Arzum’un
farklı ürünleriyle deneyeceğim lezzetleri yine bloğumda paylaşıyor olacağım.
Özellikle Fransız mutfağından birkaç farklı lezzeti denemek istiyorum J
Şimdiden bu tarifleri deneyenlere
afiyet olsun J
No comments:
Post a Comment